Over Kidang

 

Volleybalvereniging Kidang is een volleybalvereniging uit Bemmel met een ledenaantal dat varieert tussen de 220 en 250 leden. De vereniging is opgericht in 1961, op 11 november. Onze leden zijn onder te verdelen in Jeugdleden, Recreanten, Competitiespelers en anderen. De vereniging heeft tot doel om sport in het algemeen, maar vooral volleybal te bieden en te promoten. Voor het spelen van competitie zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Volleybal Bond.

De naam van de vereniging en ook het logo verwijzen naar een springend hert.

Voor wie?

Wij vinden het als vereniging belangrijk dat wij voor iedereen die dat wil volleybal kunnen bieden. Het grootste deel van onze leden komt uit Bemmel, maar inmiddels weten ook mensen uit Nijmegen, Arnhem en andere omliggende plaatsen ons te vinden. We bieden volleybal voor jeugd, vanaf 6 jaar bij onze Kidang Kidz. Jeugd is voor ons belangrijk omdat wij denken dat jeugd verbindt en dat jeugd er voor kan zorgen dat volleybal blijft bestaan. Naast jeugd hebben wij natuurlijk ook senioren.

Bij Kidang kun je competitie spelen op verschillende niveau’s: bij de heren hebben we 2 teams in de 1e en 2e klasse van de regionale competitie, bij de dames zijn we in de luxe omstandigheid dat we 7 teams in competitie hebben vanaf 3e klasse tot en met promotieklasse.

Wil je geen competitie spelen, dan kun je ook terecht. Wij hebben een recreantengroep op maandagavond, en we hebben verschillende mensen die in een team meetrainen, maar geen competitie spelen.

Een Sportieve, Gezellige en Sociale vereniging

Kidang wil een vereniging zijn waar iedereen terecht kan, waar in een ontspannen en veilige omgeving gevolleybald kan worden. Er wordt veel waarde gehecht aan gezelligheid, dus naast het volleybal willen we mensen ook andere mogelijkheden bieden. Gelukkig zijn onze leden ook naast het volleybal in staat om de dingen te organiseren waar mensen met elkaar plezier maken. Onze visie is dat we samen de vereniging zijn en dat we dus ook samen de schouders er onder zetten. Wij streven naar een optimale invulling van vrijwilligerstaken die door iedereen worden uitgevoerd, met oog voor het talent en plezier van het individu. We willen er ook in onze omgeving zijn en daar waar we kunnen bijdragen binnen de kaders die we als vereniging zetten.

Onze Sociale rol

Naast het onze leden zo goed mogelijk bieden van sport en plezier, spannen we ons ook in voor zaken die in onze omgeving spelen. Zo hechten we belang aan het aanbieden van sport om mensen in beweging te krijgen, hebben we oog voor het milieu, geven we ruimte aan mensen die het wat minder hebben en willen we verbinding maken met de plaatselijke middenstand.

Onze relatie met de overheid is positief kritisch, we willen in gesprek zijn met de Gemeente Lingewaard, om samen zaken te verbeteren voor mensen, zijn we kritisch over de manie waarop de Gemeente de binnensport bediend en zoeken we ruimte in de ondersteuning van ons aanbod.

 

Het postadres van Kidang is:
Secretariaat Volleybalvereniging Kidang
Kinkelenburglaan 16
6681 BJ Bemmel