Elke wedstrijd die we als Kidang spelen wordt begeleid door een scheidsrechter. Met onze huidige grootte betekent dat ongeveer dat we met 14 teams (exclusief CMV) ongeveer 260 wedstrijden spelen. Laten we voor het gemak uitgaan dat we de helft thuis spelen, voor 130 wedstrijden moeten we dus iemand hebben die op de bok klimt.

Dat vraagt om veel mensen die helpen!

Wij stellen vanuit het bestuur, dat het van belang is dat iedereen in principe in staat moet worden geacht om een wedstrijd te fluiten, en we vragen dan ook van iedereen dat hij of zij de spelregeltoets doet en deze met goed gevolg afrondt.

Als je dat gedaan hebt, dan mag je volgens de NEVOBO regels een wedstrijd fluiten bij de jeugd, en in de 3e en 4e klasse. Wij hebben naast 3e en 4e klasse ook teams die spelen in de Promotieklasse, 1e klasse en 2e klasse. Voor die laatste twee klassen mogen wij zelf scheidsrechtesr opleiden tot de zogenaamde V4 scheidsrechter.

We vragen van ieder spelend lid dus een inspanning! Als je niet wil fluiten dan is dat ok, maar vragen we je wel om wedstrijden te tellen in combinatie met het uitveren van zaaldienst. Dit kan zo lang we genoeg mensen hebben die wel willen fluiten.

Het indelen van scheidsrechters gebeurt in principe door ons zelf, behalve voor de Promotie Klasse.

We delen in door gebruik te maken van het Inzetrooster. Daarmee hebben we een goed overzicht, krijgt iedereen die ingedeeld is, herinneringen als hij of zij moet fluiten, en is het relatief eenvoudig om een wedstrijd te ruilen als het je echt niet uit komt.

https://kidang.inzetrooster.nl/login